Op 1 maart ben ik samen met een vriendin uit eten geweest bij Ortam in Rotterdam.

We kwamen daar toevallig langs, want we wilden naar de foodhallen lopen vanaf de Maassilo. Wij hadden daar namelijk een Airbnb in de buurt.

Het restaurant is op de hoek en ik zag een soort openhaard/vlammen idee aan de buitenkant, dus ik dacht dat ziet er wel gezellig uit. Het was al rond 19.00 en we hadden immense honger. Dat stond ook op mijn trui.

We liepen naar binnen, het was gezellig druk. Wel 2 tafels leeg. En op de vraag of we hadden gereserveerd, wilde ik bijna beantwoorden om naar buiten te lopen. We bleven toch maar, gingen een wijntje drinken en kregen na 10 minuten de gereserveerde tafel. Ik had al gezegd dat, de man die daar in het midden zat in zijn eentje best asociaal was want we konden best aanschuiven. Behalve dan dat er een cameraploeg om hem heen stond. Dat terzijde.

Het restaurant is een grill restaurant, in het midden van de tafel zitten er kolen waarna later de grill plateau overheen werd gezet. En het idee is dat je dan zelf je vlees gaat grillen. Lekker in de weer met een grote nijptang. Boven de tafel is er een grote afzuigkap in de vorm van een gouden neus. Geen strak idee om bij de uit/ingang te zitten, want niemand sluit de zware deuren. Conclusie, bovenkant lichaam warm en onderkant lichaam sterft bijna af. Daarnaast vloog mijn servetje ook 3 x van mijn schoot af, wat daarna wel door de knielende manager werd teruggelegd op mijn schoot.

Het eten kun je onbeperkt bijbestellen, behalve de lamskotelletjes en de garnalen. Ik vond dat prima, want ik ging toch voor het kalfsvlees.

Ze werken er wel in shifts, dus na 3 uur moet je echt “Rotterdams accent” OPZOUTEN. Maar dat is niet erg, alleen we eten gewoon niet zo snel.

In de bediening zitten er veel knappe meiden en erg service gericht.

Als dessert hebben we een bolletje oreo en mango ijs genomen.