Elrow – Maassilo

Ik wilde graag naar een Elrow feest, want deze feesten worden altijd gehouden in Ibiza. En dit keer in Nederland, Rotterdam. Gezien de line up kende ik geen een DJ, maar dat kan ook aan mijn onervarenheid liggen.

Het feest werd gehouden in de Maassilo. Onze airbnb was op 5 minuten loopafstand, dus dit was echt goed te doen. We liepen er om 01.00 heen.

Bij binnenkomst als eerste een locker regelen, betalen met contant geld had de voorrang. (Leest de belastingdienst mee?) Je kreeg een sleutel voor een locker en de wedstrijd was gestart, vind je locker dan maar in dat ondergrondse doolhof. Uiteindelijk na 2 keer vragen, 3 keer verkeerd gelopen het lockertje gevonden.

Nog even een foto gemaakt van het nummer van de locker.

Toen naar level 2, muntjes halen. Bleek later pas dat een flesje water 3 muntjes bleek te zijn. Ja, wat wil je ook als iedereen geen alcohol nodig heeft maar andere ‘dingen’ nuttigen.

Heb nog nooit zoveel trappen gelopen in de vroege uurtjes in mijn leven. We waren ook continue de weg kwijt en de area’s snap ik nu nog steeds niet. Bleek ook dat enkele area’s waren samengevoegd. Het zal wel. Heb 2 kilo beenspieren gekregen.

Bij elke area zag je de rode letters Elrow staan. Hoe later het werd hoe gezelliger het feest. Meeste feestgangers waren verdoofd, maar niet van de alcohol. Daardoor was iedereen erg gemoedelijk en lief. Heb niet verwacht dat, wanneer ik op iemands tenen trapte (herhaaldelijk), iemand wegduwde, boos afwees daarvoor een liefdevol  gebaar er voor terug kreeg. De sfeer was pure liefde. En dat nog eens in Rotterdam.

Op een gegeven moment kwamen de iconische aspecten tevoorschijn op het feest. Zoals de kleurrijke confetti uit het plafond. De plastic opgeblazen dieren en instrumenten die door de zaal werden gegooid. Mijn eerste reactie was weg boksen, die plastic giraf. Waarop mijn vriendin reageerde, “wat doe je? Houden dat ding!”. Toen heb ik er een paar gevangen en haar gegeven. Onze buit deze avond aan opblaas figuren: olifant, ananas zwembandje en giraffe nek. Oh en een zonnebril van iemand uit Tempation Islands.

Rond 5 uur kwam een van de bekendere dj’s, dat zei de Iitaliaan die ons kwam begeleiden namelijk. En ik herkende inderdaad het liedje.

Alleen maar mooie en knappe mensen. Sommige, waren wel hun t-shirt vergeten aan te doen. Gelukkig gingen ze wel naar de gym, so it seems…
Veel mensen hadden ons printje ook aan, tijger. We kregen daardoor veel complimentjes.

Als afloop, hadden we weer honger natuurlijk. En er was fruit! Guanteloupe meloen, dus niet de watermeloen versie maar de oranje. Het patatje was ook lekker. Je moest er wel een eind voor lopen, het leek meer op de metro station van Parijs en dan moet je de steile trap oplopen. Waar mannen, precies op dat hoekje blijven staan (?). Je wil toch de leuning pakken en niet de persoon die daar staat?

Eerste deel van semester Universiteit

Introductie
Eerste dag Nyenrode. Wat was ik nerveus en excited!

Ik heb alleen maar met jongemannen gepraat die niet op deze locatie studeerde, maar in Rotterdam of in Zwolle. Die zie ik ook niet meer terug. Helaas, zat wel een gebakje tussen. Moet ik nu helemaal naar 010?

Les Ethiek
We zaten in de grote college zalen en we kregen les over ethiek. We moesten onszelf een cijfer geven over hoe ethisch wij handelden op het werk. Mevrouw, we doen aan antedateren, we voeren kosten op en we doen nog meer creatief accounting. Dit wilde ze vast niet horen, dus ik hield mijn mond maar.

Er werd gegooid met een ‘dobbelsteen’, een kubus met een microfoon in het midden die je dan kon gooien en zacht landde. Nou, er werd gesmeten met dat ding het leek wel trefbal als in groep 4. Flesjes water vielen zonder dop om, mensen kregen het tegen hun hoofd aan, ik zag blonde haren vliegen, whiplashes in het rond. Toen de kubus naar mij werd gegooid, weerde ik het af met mijn voorarm en de buurman schrok, want daardoor kaatste die terug.

Afsluitend kregen we een lunch, die erg goed was. Ik had croissantjes met zalm genomen. En de mini chocolade broodjes zijn so cute.

College vakken
De vakken die wij het eerste halfjaar kregen:

  • Introduction to Academic Research, wat gegeven werd door een Belgische man.
  • Corporate Law, door een kandidaat notaris die in Amsterdam werkt.
  • Finance Advanced, door een man die een zwakke rug heeft en niet beleggingen of aandelen deed.
  • OSCM, door een over enthousiaste man in pak.

Het eerste vak is meer een onderzoeksvak. De leraar was een belg en heeft een monotone stem. Ik heb zelfs een studente in slaap zien vallen in de collegebanken toen hij het weer over zijn klavier had. Bij dit tentamen heb je, je boeken nodig echter die was ik in alle haast vergeten mee te nemen..toch gehaald.

Eerste college was Corporate Law, nou aan recht denk ik strak, corporate formeel en alles wat zakelijk is. Ik groette de leraar hij keek zachtjes omhoog zijn ogen werden groter en groette mij terug. Ik dacht alleen maar, gaat hij zo door naar een festival? De leraar had een groene vest en een afgezakte lichte spijkerbroek aan, met daaronder witte lompe nikes sneakers. Als wij over deze leraar praten, dan doen wij hem na met een waterflesje in zijn nek leggend en dan zo je vraag beantwoorden. En met open mond je aan kijken als je de vraag stelt. Hij legde de stof wel goed uit met praktijkvoorbeelden, dat was erg leerzaam en interessant. Dit vak heeft mij wel laten struikelen, maar in de herkansing haalde ik een 7. Ik rilde ook een paar keer van mijn stoel af de eerste keer, het was immens koud in de sportzaal

FAD, je moet echt finance van het HBO gevolgd te hebben om zijn tempo te volgen. Daarnaast kwam deze man uit een gezin van 12 kinderen en zijn broers hadden een hoge hypotheek. Dit vertelde hij bijna elke les. De laatste les ging bijna niet door, omdat hij bijna door zijn rug is gegaan. Te veel constante lasten, misschien? Heb dit tentamen zonder grafische rekenmachine gemaakt, ik houd wel van een beetje uitdaging. En gehaald.

OSCM, dit was echt mijn favoriete leraar. Alleen door zijn enthousiasme en een pak aan hebben gaat niet altijd samen. Ik ging daarna ook maar op de 2e rij zitten. Deze man vertelt vol passie over zijn beroep en zijn ervaringen. Het is zo inspirerend. Het voorbeeld van ZARA en IKEA wordt vaak aangehaald. Het tentamen was een open boek tentamen, dus dat was gunstig. Ik heb het proeftentamen van de vorige keer meegenomen, dus deze was binnen.

Club Maggy in Utrecht

We wilden uitgaan om te vieren dat mijn vriendin jarig werd die avond. Dus wij gingen Utrecht stad in.

We konden de auto gelukkig kwijt in de stad, dicht bij ‘t Neude.

Het was gezellig druk op de vrijdagavond in Utrecht. Alleen maar mensen op terras, lopend over straat. Gezellig.

We zagen de Beurs, dit was ook ons aangeraden door onze medestudenten. Ik had mijn Nyenrode studentenpas bij me, dus ik was voorbereid. Helaas, de beveiliging zei alleen maar, loop maar door veel plezier.

Het was ontzettend druk in de Beurs. Met studenten. Erg jonge studenten. Er was ook een dansgedeelte aan de rechterzijde. Daar stonden mensen zich al op te warmen.

We gingen aan een tafeltje zitten. De bediening vertikte het om ons te bedienen, want het was al laat. Mijn vriendin haalde 2 Martini Bellini. Dry January, werd hierdoor definitief afgesloten.

Toen kregen we een discussie met de bediening dat we onze tafel moest verlaten, ik weigerde, want ik wilde proosten op de verjaardag van mijn vriendin. Maar het bleek al tien over 12 te zijn geweest. Wat een grap. We proosten en de Bellini was zeer goed. Vervolgens gingen we bij de rookruimte zitten, waarna we weer weg gejaagd werden door de bediening. Deze ruimte ging sluiten.

Toen gingen we weer naar beneden. Het is wel een fenomeen, dat mensen onder aan de trap blijven hangen en zich niet verroeren.

We gingen zachtjes dansen en waren omringd door studenten die meer een hik beweging maakten dan daadwerkelijk als dansbeweging gekenmerkt kon worden. Dat terzijde. We hadden lol. We wilden even bij een tafeltje staan. En daar kwam de bediening weer aan om ons tafeltje weg te halen. Wat een plaaggeesten deze mensen!

Hij had nog een paar foto’s van ons gemaakt, het resultaat was direct verwijderen. Hoe moeilijk kan het zijn….

We liepen weer naar buiten en gingen ons geluk beproeven in een club. Ik had gelezen over een champagne en bubbels feestje, dit trok mijn aandacht!

Op Google maps bleek het in de buurt te zijn. Aan onze linkerkant de McDonald’s en de rechterkant alleen een gracht. Gelukkig, waren onze geesten nog helder. Het was dus aan de grachten. Nou, de trap afgelopen en de reling vastgeklampt naar de grachten. De trap is steil en heeft smalle, gladde treetjes.

Er stond een lange rij en we zagen dat de beveiliging mensen aan het wegsturen was. Mensen mopperde bij het omkeren en ik dacht dat de club wel vol zou zijn, jammer. De beveiliger wenkte me met zijn vinger en vroeg of ik een ID bij me had. Ik dacht bij mezelf, ik heb mijn rijbewijs, schoolpasje, ov-kaart welke zou die willen zien? We liepen met hem mee, toen lachte hij naar me en zei nee niet nodig, fijne avond en deed de deur open. We liepen naar binnen en ik keek mijn vriendin aan, we kwamen niet meer bij.

Op een gegeven moment moesten we naar de wc. Er zit een vrouwtje bij de wc, ik denk dat ze niet uit Utrecht komt oorspronkelijk. We hadden betaald en liepen naar de wc’s toe. Toen werd er hard gebonsd op mijn wc deur en geschreeuwd dat ik eruit moest komen. Ik dacht, ja doei ik sta hier boven de wc mijn blaas te legen. Lijkt me niet verstandig om nu de deur open te doen. Vervolgens bleven ze bonken op de deur. Ik schreeuwde terug: ik heb betaald! Ze bleven voor de deur staan om me op te wachten. Dus ik op mijn dooie gemak verder. Ik gooide die deur open en zag daar de knappe clubmanager en zei herhaaldelijk tegen hem KAN JE NEDERLANDS? Waarop hij zich excuseerde en afdroop. Wat een idioot. De toiletjuffrouw dacht dat we met zijn tweeën naar de wc zijn gegaan. Onze vriendschap is wel diep, maar we kennen grenzen.

De muziek was een afwisseling tussen de liedjes van nu en oldskool hiphop. Erg leuke combinatie. Het verbaasde mijn vriendin dat ik de teksten kende. De danszaal was echt weer zo’n ondergrondse club setting. Je danst letterlijk tussen de stenen. En als er te veel mensen dansen, dan wordt het wel benauwend. Uiteindelijk ging er een zaal open, waar veel licht was en minder gezellig. We konden helaas geen champagne per glas bestellen… en de cocktails waren maar tot 12 uur. En een helse toiletjuffrouw.

Club Maggy je was leuk voor één avondje.

Patatje halen op Latin Village in Spaarnwoude

Ik dacht deze Latina moet en zal naar Latin Village gaan, zal ik mij wel thuis voelen toch?

Maar wist ik veel dat ik die week een last minute naar Mallorca ging pakken…. We landen om 13.00 op Schiphol en ik stond om 18.00 met vliegticket in mijn achterzak op Latin Village te dansen.

De podia’s zijn erg groot en mooie stages. Dansen op de schuine hellingen, waren zeker een goede work-out voor mijn kuiten.

Een patatje halen:

Je stond niet echt in een rij, maar gepropt als een sardientje voor de mevrouw die patat in een zakje schuifde en een hoop mayonaise op spoot. Ik stond vooraan, maar moest ik had 2 nieuwe ladingen net uit-het-frituur-patatjesmeegemaakt. Toen smeekte ik aan de mevrouw of ik nu een keer aan de beurt mag. Toen stond er een jongen achter mij bijna schurend, hij duwde zich helemaal door de wachtende mensen massa naar voren. Hij zei:”ja je moet gewoon brutaal zijn“.

Ik heb trouwens echt diep respect voor de mensen die daar werken en op hun gemak patatjes in een zakje kunnen schuiven, terwijl er mensen op hen aan het wachten zijn. Ik hoor mijn moeder dan al in mijn hoofd gillen:” SCHIET OP, MENSEN WACHTEN OP JE”. Dus ik zou deze baan niet kunnen vervullen, ik schuif die patatjes niet netjes in een zakje ik strooi ze dan rond.

Wat gebeurde er toen wij al sardientjes zaten te wachten op een zak patat? De zak patat was wel rijkelijk gevuld en daarboven op grote klodders mayo en curry, want hey patatje oorlog kan hier makkelijk, de persoon draait zich om en niemand gaat opzij. Dus de jongen draaide zich om met 2 zakjes patat in zijn handen, een zakje stond scheef en het meisje achter mij kreeg het gedeelte waar de mayonaise overheen zat op haar hoofd. Het viel zo over haar linkerkant van haar haren. De menigte maakte eeniel, bah”geluid. Ja, ik schrok mij ook het apenzuur. Ik ontweek net die sausbui. Ze kreeg een paar servetjes, maar‌ dit kon je niet echt snel schoonmaken.

Maardaarna kon ik door dit incident, als een koningin makkelijk met 2 zakjes patat rijkelijk gevuld door de menigte heen lopen. Je zag mensen nog wel verschrikt kijken toen ik eraan kwam, een trauma verwerken duurt altijd eventjes…

Mama Kelly – Amsterdam

Het restaurant bestaat al ruim een jaartje in Amsterdam West, dicht bij de Arena. We hadden om half 7 gereserveerd en kwamen om half 9. Gelukkig was er nog plek in de ‘huisjes’. Je komt binnen in het restaurant, je wordt ontvangen en direct in het midden een soort carrousel bar met de gouden letters Mama Kelly erop. De huisjes zijn knus en comfortabel om in te zitten, echter ik had mijn hoofd 3 keer gestoten bij het opstaan en zitten. Alles is echt zacht roze, oud zuurstok roze. Van de kussentjes tot aan de muur.
We hebben de kreeft besteld en oesters. Ik had in Thailand ook een paar keer kreeft gegeten alleen deze was nog beter. Een Canadese rode kreeft, met knoflookolie. Beste kreeft ooit! Zelfs de oesters kon ik handelen, we deden er tabasco en citroen overheen. Ik ben niet echt van de oestertjes klappen, maar dit vond ik best lekker, wonderbaarlijk.
De sfeer was open en ontspannen, er draaide een dj bij onze tafel en na een uurtje was het restaurant vol.


Er was helaas geen tijd voor een toetje, want de show van Booming Chicago begon.


Festivals 2018

Dit jaar ben ik voor het eerst, dat ik mij kan herinneren, naar festivals geweest. Want EO jongerendag telt niet echt mee…

Ik ben naar Summerpark geweest op Almere Strand en naar Latin Village in Spaarnwoude. Of course, ben ik ook naar een festival geweest in Thailand, Waterfall Party. Had liever naar Full Moon gewild, alleen daar stak moeder natuur een stokje/(tropische regenbui) voor.

Ik zal in aparte blogs er over schrijven.

MoCo Museum Amsterdam

I visited the MoCo Museum in Amsterdam with a friend of mine. A few years ago we visited Stedelijk.

There was the exposition of Banksy and Roy Lichtenstein. When you walk in front of the museum you already see big coloured statues in the garden. And at the entrancered I saw some heart shaped balloons. When you have tickets you take the right side of the stairs for entering the museum.

The museum has 4 floors, 3 up and one down. The topf floor has 3 rooms, one room there was a television but it was so warm I didn’t wanted to be there so I went to the second floor.

Banksy has a direct way of spreading his message. When looking to one of his paintings, you directly understand him. It has a policital layer and also a comic one. For example, a rebel throwing flowers, or children standing on a pile of weapons. He also uses different materials, wooden doors or cardboards. The monkey, astronaut, the girl with the red balloon was a frequent theme during the exposition. At one painting I thought I was seeing Anne Frank, but it was Mona Lisa. It confused me. Also, the dislike of Disney was noticeable, he doesn’t like the mass conusrism of the park. When I saw the Mickey Mouse figure, it made me happy. There was also a statue that Mickey was eaten by a big snake.
I understand the political message that was painted, like the girl who hugged a huge bomb, disney is only marketing, animal rights, the police dancing in the field. He changed the negative things, into positive better ones. Also. every room has his own theme:’ Have Hope, Laugh Now etc.”

On the lowest floor, it was all Roy Lichtenstein, also with a portret of himself. The contrast with him an Banksy was quite huge to digest. Banksy was political and fun and Roy was more yellow and american pop art. Every room was screaming neon yellow, we didn’t took much time to appreciate his art, because of the contrast and the heat in the museum.

In the shop, we saw a mug with a painting we didn’t saw in the museum with a panda bear holding guns. It was funny and cute at the same time.

In the garden we took some fresh air and I like the red gummy bear statue. I think it was funny, because the bear was in custody. Also, a dislike of Disney was presented in a statue, the face was down and his face was his bum.

Eating Japanese @Hakata Senpachi

This small Japanese restaurant is located next to Amsterdam Rai. It’s better to book a table, because it’s always crowded. Most of the time, always with Japanese business men. Even on the Saturdays.

In the summer you can sit outside on the wooden picknick tables. You receive a warm cloth, for washing your hands. And the waitress is always nice and lovely. You get a list, where you can write the number of orders next to the dish, just like ordering tapas at Cubanita’s. The chopsticks are from plastic.

What my friend and I love the most, is the chicken skin. Number 4 on the list. Unfortunately, last time it wasn’t mentioned on the list. My friend was laughing so hard, he just draw a box with number 4 and wrote ‘chicken skin.’ and ordered 6 portions.Then the waitress came back and told us it isn’t prepared here anymore, because of the amount of smoke it causes.Sad smile

What we usually order: 4 bowls of rice, chicken skin and all the other meat dishes(pork belly) with some vegetables. When we order tea, we get some special green Japanese tea. I love this one so much.

As a dessert, you can order two sorts of ice cream, black sesame and green tea.

You can park your car on the street or in the garage: Amsterdam Rai, but that’s quite a walk about  approximately 10 minutes.

Seeing stars

Do you even realize that there is a living painting in the sky at night? Do you even notice this and see the stars?
This month, I became more aware of this beautiful view, looking to the stars. In the beginning I just stare out the window at night, because it was too cold for me going outside. I looked up, and counted 5 stars. I didn’t know I had to see more. After that I became aware that something was wrong, because I had to see more than 5.
I continued this process and yesterday I went outside and counted 18 stars. It was beautiful and it felt relaxing.

So, my question is: “Are you seeing stars and, how many do you count?”

 

 

Kimberly