We wilden uitgaan om te vieren dat mijn vriendin jarig werd die avond. Dus wij gingen Utrecht stad in.

We konden de auto gelukkig kwijt in de stad, dicht bij ‘t Neude.

Het was gezellig druk op de vrijdagavond in Utrecht. Alleen maar mensen op terras, lopend over straat. Gezellig.

We zagen de Beurs, dit was ook ons aangeraden door onze medestudenten. Ik had mijn Nyenrode studentenpas bij me, dus ik was voorbereid. Helaas, de beveiliging zei alleen maar, loop maar door veel plezier.

Het was ontzettend druk in de Beurs. Met studenten. Erg jonge studenten. Er was ook een dansgedeelte aan de rechterzijde. Daar stonden mensen zich al op te warmen.

We gingen aan een tafeltje zitten. De bediening vertikte het om ons te bedienen, want het was al laat. Mijn vriendin haalde 2 Martini Bellini. Dry January, werd hierdoor definitief afgesloten.

Toen kregen we een discussie met de bediening dat we onze tafel moest verlaten, ik weigerde, want ik wilde proosten op de verjaardag van mijn vriendin. Maar het bleek al tien over 12 te zijn geweest. Wat een grap. We proosten en de Bellini was zeer goed. Vervolgens gingen we bij de rookruimte zitten, waarna we weer weg gejaagd werden door de bediening. Deze ruimte ging sluiten.

Toen gingen we weer naar beneden. Het is wel een fenomeen, dat mensen onder aan de trap blijven hangen en zich niet verroeren.

We gingen zachtjes dansen en waren omringd door studenten die meer een hik beweging maakten dan daadwerkelijk als dansbeweging gekenmerkt kon worden. Dat terzijde. We hadden lol. We wilden even bij een tafeltje staan. En daar kwam de bediening weer aan om ons tafeltje weg te halen. Wat een plaaggeesten deze mensen!

Hij had nog een paar foto’s van ons gemaakt, het resultaat was direct verwijderen. Hoe moeilijk kan het zijn….

We liepen weer naar buiten en gingen ons geluk beproeven in een club. Ik had gelezen over een champagne en bubbels feestje, dit trok mijn aandacht!

Op Google maps bleek het in de buurt te zijn. Aan onze linkerkant de McDonald’s en de rechterkant alleen een gracht. Gelukkig, waren onze geesten nog helder. Het was dus aan de grachten. Nou, de trap afgelopen en de reling vastgeklampt naar de grachten. De trap is steil en heeft smalle, gladde treetjes.

Er stond een lange rij en we zagen dat de beveiliging mensen aan het wegsturen was. Mensen mopperde bij het omkeren en ik dacht dat de club wel vol zou zijn, jammer. De beveiliger wenkte me met zijn vinger en vroeg of ik een ID bij me had. Ik dacht bij mezelf, ik heb mijn rijbewijs, schoolpasje, ov-kaart welke zou die willen zien? We liepen met hem mee, toen lachte hij naar me en zei nee niet nodig, fijne avond en deed de deur open. We liepen naar binnen en ik keek mijn vriendin aan, we kwamen niet meer bij.

Op een gegeven moment moesten we naar de wc. Er zit een vrouwtje bij de wc, ik denk dat ze niet uit Utrecht komt oorspronkelijk. We hadden betaald en liepen naar de wc’s toe. Toen werd er hard gebonsd op mijn wc deur en geschreeuwd dat ik eruit moest komen. Ik dacht, ja doei ik sta hier boven de wc mijn blaas te legen. Lijkt me niet verstandig om nu de deur open te doen. Vervolgens bleven ze bonken op de deur. Ik schreeuwde terug: ik heb betaald! Ze bleven voor de deur staan om me op te wachten. Dus ik op mijn dooie gemak verder. Ik gooide die deur open en zag daar de knappe clubmanager en zei herhaaldelijk tegen hem KAN JE NEDERLANDS? Waarop hij zich excuseerde en afdroop. Wat een idioot. De toiletjuffrouw dacht dat we met zijn tweeën naar de wc zijn gegaan. Onze vriendschap is wel diep, maar we kennen grenzen.

De muziek was een afwisseling tussen de liedjes van nu en oldskool hiphop. Erg leuke combinatie. Het verbaasde mijn vriendin dat ik de teksten kende. De danszaal was echt weer zo’n ondergrondse club setting. Je danst letterlijk tussen de stenen. En als er te veel mensen dansen, dan wordt het wel benauwend. Uiteindelijk ging er een zaal open, waar veel licht was en minder gezellig. We konden helaas geen champagne per glas bestellen… en de cocktails waren maar tot 12 uur. En een helse toiletjuffrouw.

Club Maggy je was leuk voor één avondje.